fredag 18 april 2008

Esbes fiskgryta

Eftersom ICA's mattävling tydligen är slut, så kommer jag här med ett gott recept, som funkar för alla (utom vegetarianer).

1 block Alaska polloc (i bitar/tärningar)
3 dl vatten
ca 2 dl ICA ECO frysta rotfrukter
2 matskedar (såna som man äter med) creme fraiche (laktosfri för den som behöver)
1 fiskbuljong
salt, svartpeppar, dill, limesaft och ÖrtAromat efter smak.
Och jag hade i lite ljus majsenaredning också, för att göra såsen lite tjockare. (majsena är glutenfritt)

Låt rotfrukterna koka en stund först, jag lät dem koka i vattnet + buljongen, eftersom de med fördel ska få bli lite mjuka. Ha i fisken och kryddade, låt det koka ett tag, smaka av och tillsätt mer av den krydda som du eventuellt tycker saknas.

Servera med potatis!

Inga kommentarer: