måndag 27 april 2009

Odling

Någon som har erfarenhet av fröerna på Lidl? Jag kör i alla fall på dem, de har relativt lång datummärkning framåt (i alla fall till ca september nästa år) och så är de billiga (2,90 påsen).

Jag har en vän som skrattar lite åt mitt engagemang i mina växter. Så har jag andra vänner som uppmuntrar det och ger råd om hur de gör för att få saker att gro lite snabbare.

Jag kanske borde sätta plastfolie över alla krukorna? Då får jag ju bra miniväxthus... Vad tror ni om jag skulle sätta plastpåsar istället? Erfarenheter?

Ett frö, flera frön... Eller flera fröer?! Kanske busfrön, men växtfröer? Vad är er åsikt? Själv har jag upptäckt vad jag undermedvetet verkar tycka...

2 kommentarer:

Muffelmul sa...

Vad roligt att odla egna grönsaker! Jag skulle använda mig av plastpåsar över krukorna samt ducha jorden lite lätt så att den hålls fuktig. Plast över krukan gör att luften inte cirkulerar så bra. Angående fröpåsar från lidl har jag ingen erfarenhet men de är säkert lika bra som något annat märke. Lycka till vännen o stor ram!

Esbe sa...

Över en vanlig blomkruka kommer jag definitivt sätta plastpåsar. Men plastbacken fick plastfolie och det är mycket luft för jorden att cirkulera i! Funderar på att göra samma sak över den gigantiska potatishinken... För att få lite fart på växtprocessen...

Jag är så otålig, så du anar inte. Längtar efter att få se resultat av odlingarna! Stor kram!