tisdag 29 juni 2010

Sommartankar kring mitt köpstopp

(Min bild)


Ler lite för mig själv över detta så kallade köpstopp som jag har gett mig in på. Tycker att det går väldigt bra, med tanke på att min inkomst har ökat, om inte med det dubbla så i alla fall med en tredjedel. Köpsuget sitter som sagt inte i när man är hemma så mycket, utan mer när det kommer till att vara bortrest. Men i dag när jag har packat kläder för sommarvistelsen har det känts lite svårare. "Om nåt saknas kan jag ju köpa det" har jag först tänkt. Och det kan jag ju, om det är kris, men ärligt talat. NEJ! Jag kan inte köpa något om det saknas! Har jag ingen fintröja med mig men "behöver" en så får väl det jag har med mig duga! Men jag har försökt tänka på allt. Har till och med packat extra smycken och nagellack. Och så tar jag med bibliotekskortet som jag har från den tiden då jag bodde där mer permanent. Så tar boken slut och mina vänner inte har nån rolig att låna för läsning, så kan jag alltid gå till biblioteket.

Men jag skrev en liten lista på några saker jag ska få köpa:
  • ett eller två par gympadojor (i stort sett alla mina skor utom vinterkängorna och sandalerna sjunger på sista ordet i refrängen)
  • ett par vita leggins
  • ett par svarta leggins
En vän tyckte att jag kunde räkna legginsen som förbrukningsvaror. Hur som helst håller de på att ramla sönder... så det kan väl vara trevligt att få köpa sig några hela. Behöver ju inte se ut som en trashank när jag har råd. Kan säkert lappa ihop de gamla ändå, men det får bli till hösten när jag har tid och ork till det.

4 kommentarer:

Mångmamma sa...

Ha en skön semester!

Marika på Odlingspyssel sa...

Ha det jättebra på ledigheten!
Leggins är verkligen en förbruksvara, lite som vanliga strumpbyxor. Visst, om de går sönder liiiiiite, som de där hålen som alltid kommer i byxgrenen av någon anledning, då har jag dem på mig, kan laga lite, Men hål på knät går fetbort.

hemmamamman sa...

Jag hittar mest tips på gratissaker här:
http://bloggenomgratis.se/
och här:
http://www.gratisguiden.se/visa.php?Kategori=Produkter

Trillian sa...

Håller med. Jag ser också leggings och strumpbyxor som förbrukningsvaror. Så du kan köpa nya med gott samvete. Ha en skön semester.