måndag 12 juli 2010

Nya mål!

Har ett nytt mål i mitt liv: Att bli skuldfri. Tack och lov är jag inte mer skuldsatt än några terminers csn-lån, men det kan bli nog så kämpigt att få ihop. Men jag tror att det kan gå. Ju snabbare skulden blir avbetald, desto fler kronor sparar jag så i slutänden är det värt det. Nu har jag dessutom byggt upp min buffert så att jag kan börja våga köra iväg pengar till csn lite extra ibland. Så får vi väl se hur det går.
Men då blir jag än mer sporrad till att fortsätta mitt liv med en ganska åtstramad ekonomi. Lika bra att fortsätta när man ändå är van..

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Skuldfri låter underbart, men när mitt csnlån tickade över 300 k så insåg jag att det skulle vara en omöjlighet. CSN-fri blir jag det år jag fyller 112 år har jag räknat ut :) Tur att lånet "försvinner" när jag fyller 65. Mindre tur att jag betalar massor i ränta tills dess.

Esbe sa...

Trist. Jag ska verkligen försöka att inte ta mer lån - bara söka bidraget om jag behöver mer pengar än vad jag kan klara av att tjäna ihop när/om jag studerar.
Eftersom mitt rör sig inom en överskådlig framtid tänker jag att varenda liten krona extra som jag betalar in kommer göra en skillnad. Även om jag bara sparar in ett enda år, så har jag ändå sparat räntan för det året!