lördag 2 juli 2011

En svala gör ingen sommar


Just nu läser jag boken Yarden av Kristian Lundberg. Den är riktigt bra men inget som man plöjer alltför mycket i taget. (Men ofta och lite.) Den är inte så tjock, men den har INNEHÅLL. Något säger mig att författaren har skrivit fler böcker (omdömena på baksidan). Jag vill gärna läsa fler!!

Och ja, någon rubrik var jag ju tvungen att ha för detta lite allmänna inlägg. Jag sitter här och tänker att jag bör ta vara på de lediga stunderna, så målet är att vakna upp på dagarna och tänka "vad vill jag ha gjort idag". Det behöver inte vara något energikrävande. Det kan vara att läsa ett par kapitel, men det kan också vara att äntligen införskaffa en ny bh (det behövs!!) och regnbyxor (som behövs ännu mer!!).
Hur gör ni andra egentligen? Folk verkar så strukturerade och gör så mycket (även om det bara är infallet att göra en picknick). Jag tycker att jag aldrig kommer mig för någonting. Hur motiverar man sig? Är det just det där att plocka fram blocket och tänka Vad vill jag göra idag?

Dessutom funderar jag över något helt annat... Jag har köpt en oparfymerad hudsalva: Varför luktar den så skarpt?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet bara ett sätt, att göra det som faller mig in. Att det sedan blir så att jag har många projekt på gång samtidigt har jag fått lära mig att leva med - sådan är jag. Jag vet att jag till slut blir klar med allt i alla fall. Just nu - ej färdigrensad rabatt, påbörjat tvättvikning, klippt klor på två hundar av fem, slängt alla gamla tidningar men ej glas osv osv.
Det blir roligare att göra saker om man får göra det som faller en in!
Trevlig blogg!
Irene

Esbe sa...

Irene, tack för din kommentar och välkommen hit! Jag antar att det är så, man får hitta sitt sätt. Problemet är när man har många projekt och aldrig gör klart dem! (man = jag) Får jobba på det!! =)