onsdag 25 april 2012

Vackert så att det gör ont!

Det har varit några kvällar som har varit smärtsamt vackra. Fågelsången har varit starkare och klarare än vad jag någonsin kan minnas att jag har hört, sjön har varit spegelblank med guldglitter och rosa ton och solen har värmt kinderna trots att klockan passerat 20.

Förra veckan gjorde det bara ont, helt enkelt. Kan det vara så här vackert på riktigt?! kände jag. Denna vecka har jag känt en grymhet i det vackra, inte i det vackra i sig, men för att det fortsätter att påminna och ge kontraster till det besked som jag fick i helgen. Lägg bort alla tankar och känslor och bara njut! var någons råd. Jag kan hålla med, ja visst, men så enkelt är det inte.

Jag brukar inte släppa in er så nära att ni kan räkna ut i vilket område som jag bor, men jag ska ge er lite av det vackra, för nu känner jag att jag behöver få dela det med någon... med er. Videoklippet är från igår och det jag ville få med, förutom bild var ljudet, lyssna på naturen som lovsjunger sin Skapare, eller evolutionen... eller båda delar.


2 kommentarer:

m sa...

Så fint du bor! Jag tycker mest om denna tiden, när allt är precis på väg att slå ut!

Esbe sa...

Ja, det är en underbar plats, alla årstider så här långt! (Har bott här sedan i vintras - samma vy i olika skepnader :)