lördag 13 april 2013

Hårsnoddar inspirerade av Hemmamamman

"Hårsnoddar" av resårdelen på
strumporna. bild: esbe
En av de trevligare bloggarna för återbruk är Hemmamammans liv. Här får man många tips på hur man kan återanvända olika saker på ett trevligt sätt, hur man kan ta till vara på saker i naturen på sätt som i alla fall jag hade missat eller glömt att man kan göra. Hon ger tips och idéer, recenserar sina egna försök till olika saker och gör många saker som i alla fall uppmuntrar mig i mina försök till att leva ett enklare och sparsammare liv utan att det blir mindre roligt!
Hemmamamman gör dessutom spännande jämförelser, både pengaekonomiska och sakekonomiska*. Hon gör byten, säljer saker, skänker saker och uppfinner saker. Med detta visar hon också att ibland kan man lyxa till det genom att köpa grejer eller gå på restaurang, unna sig något när man är sjuk, låta sig vila när man verkligen behöver. I stället för att ständigt ligga på någon slags latsida.

Ett av de tips som jag har tagit till mig är att göra "hårsnoddar" av resåren på strumporna. De blir inte så värst snygga, men det syns inte så farligt mycket om man sätter dem i håret. Med största sannolikhet går det att göra något med dem så att de blir roligare. Men det är, för min del, i sådana fall ett projekt för framtiden. Resterande del av strumporna använder jag till dammtorkning eller att putsa upp skinnstövlarna (naturligtvis köpta i andrahandsaffär) med.

Vad jag kommer att tänka på i kombination med detta är att ju mindre tid vi slösar framför tv-apparater och datorer, desto mer tid har vi att ägna oss åt sådant som gör livet lite roligare. För visst är det väl roligt att hitta på saker hemma som gör det finare, som man kan känna att man har klarat av att ordna med själv och som dessutom gör att bankkontot blir mindre belastat?*med sakekonomiska menar jag mängden saker in/ut

1 kommentar:

Mångmamma sa...

Åh, jag älskar såna där hem-fix-trix-grejer.
Själv lever jag på precis samma sätt med återanvändning och omgörning av allsköns skrot och bråte jag hittar här hemma.
Nya saker/kläder köps ytterst sällan, däremot skyfflas urvuxna barnkläder runt i bekantskapskretsen på ett nästan fånigt sätt.
Ska titta in hos Hemmamamman - tack för tipset!