lördag 31 augusti 2013

Mitt nya jag

Livet förändras. Jag har låtit min utsida spegla min insida, som hade hamnat i en långsam neråtsprial. Jag har varit T R Å K I G! Jag har inte tillåtit mig att känna mig fin och jag har inte tillåtit mig att vara fin. Även om jag inte kände mig fin hade jag ju kunnat se fin ut. Men det ska bli ändring på det nu. Ut med det gamla, in med det nya! För jag är inte tråkig, jag är en G L A D, F R A M Å T och U T Å T R I K T A D kvinna, i mina bästa år (30).

På bilden ser ni delar av min nystart, jag har samlat ihop gratisgrejer för att få ekonomin att gå ihop. Jag menar, vem bygger upp ett stort nagellacks- och sminkförråd utan att bli halvt ruinerad?! (Några av nagellacken kommer jag att rensa ut, för att de inte är rätt färger.)

Nagellack, ögonskuggor, läppglans. Bild: esbe.


Jag kommer också att minska ner på t-shirt-delen av mitt liv. Det har varit alldeles för mycket t-shirt och alldeles för lite fina kläder. Det finns ju fina kläder även i större storlekar, nu för tiden. Visst finns det dagar när man vill gå i mysbyxor och t-shirt, men då ska det vara mina t-shirtar som sitter snyggt. Om nu t-shirtar kan sitta snyggt... Övriga ska jag ha till projektet: sy egna trosor! (Och där kom återbruket, ekonomin och miljön in!)

De flesta av mina kläder kommer fortfarande att vara basutbud andrahand, det finns mycket fint att hitta! I närheten av där jag bor har vi dessutom ett bytesrum där allt är gratis. Man får ta utan att lämna nåt, och lämna utan att ta nåt. Saker och kläder i massor: Därför kan jag dessutom unna mig att byta ut min garderob och det ganska snabbt!

Jag tänker bli en människa som fortfarande tänker på andra, men som också ser till att må bra själv. Jag hoppas att de av er som läser min blogg står ut med detta. Jag hoppas att ni står ut med mina blandade blogginlägg. Jag hoppas att ni står ut med att jag vill samla hem poäng på Middagshjälpen och tjäna pengar genom andra saker. För när jag gör det, så uppmuntrar det mig i en av de saker som jag är bra på: Att skriva. Och jag måste lära mig att se att detta är något jag kan, utan att lägga stora, fruktansvärda krav på mig själv! Och var gör jag det bäst, om inte i min blogg?

Samtidigt (kanske) som ni läser detta så gör jag min examensföreläsning. Åtminstone så gör jag den i dag (lördag 31 augusti).

2 kommentarer:

LIENE sa...

Tack för din jättefina kommentar :D Blir glad av att läsa sådant. Bra att också någon tycker att det är spännande att läsa min historia.

LIENE sa...

Hmm, på något sätt kunde jag känna mig igen i dig. Har hamnat i lägre svackor ett antal gånger och inte alls brytt om mig själv särskilt mycket, men vi får ju vara fina :) Sen så har jag även haft perioder då jag sätter mitt utseende i ett för stort fokus och börjar bli extremt självkär som inte heller är så bra ju.