onsdag 10 december 2008

Pepparkaksformar


En lite suddig bild kanske... Men det visar i alla fall vilka pepparkaksformar jag hittade på Willys för några veckor sedan - 1 krona styck! Och inte hade jag dem tidigare heller. Förstå vilken glädje! Jag har alltid drömt om att kunna göra många olika pepparkakor och har äntligen börjat bygga upp mitt lager. (Har väl 14-15 nu!)

5 kommentarer:

Jossan sa...

Alltid kul med pepparkaksformar! Jag har 9 st nu, alla inköpta i år. :) Fast jag kan ha någon hemma i Ramsele med. Måste kolla upp det i helgen. :)
Kram

stina sa...

Jag har många pepparkaksformer i skåpet. Hittar jag nya roliga motiv brukar jag ha svårt att motstå dem. En del av dem är riktigt gamla, kanske runt 60 år, dvs äldre än mig, men de flesta som jag använder årligen är av nyare snitt. Kanin, lejon, elefant, giraff och dromedar hör till de knäppare formerna. Men favvon är nog ändå det lilla ångloket!!!

Esbe sa...

Jossan: Hittade du några fler formar?

stina: Åh! Kul med gamla formar!!! Mamma berättade att hon en gång hade sin mormors gamla formar, de satt liksom ihop flera stycken så det gick snabbare att producera kakorna - tyvärr har formen försvunnit sedan många år.
Ett ånglok :) Det ska jag nog köpa om jag hittar ett, mamma gillar tåg, så i så fall skulle hon få tågpeppisar av mig!

stina sa...

Japp. jag har också en sådan "massform", men den använder jag faktiskt aldrig. Det är roligare med "en i taget".
Om jag minns rätt hittade jag lilla loket i en leksaksaffär.

Esbe sa...

stina: Jag har bara en massform, med fyra riktigt små kakor. Jag använder den ganska sparsamt, men funderar på att göra det sista av min pepparkaksdeg med bara dem. (Hu, jag hörde hur jobbigt det lät... men då kan jag ge bort lite i julklapp åt folk, i mindre burkar, typ.)