söndag 22 september 2013

In och ut

Denna vecka var jag lite orolig för om jag skulle hinna få ut något alls ur lägenheten, eftersom jag har kort om tid och därför inte kan besöka bytesrummet med allt som jag har sorterat ut (och sakerna är faktiskt inte ute ur lägenheten förrän de är ute ur den).
Utflödet känns väl mindre roligt när man tittar på att det är matvaror som åker ut (jag räknar inte äpplen som råkat börja ruttna, då jag plockar den mesta frukten från marken).

In
Ett antal glasburkar
4 ramar (för min home makeover)
10 pepparkaksformar (några formar har jag redan likadana, men då får jag ge dem vidare sedan)
1 pkt klädnypor som jag ska ge vidare
1 litet soffbord/sidobord (från bytessida på Facebook)

Ut
5 oliver ut (men burken kvar för förvaring med mera)
1 pitabröd (hann att bli mögligt, tyvärr)
2 böcker (sålda via bokborsen.se)
1 burk äppelmos till en familj som jag har fått jättemånga saker ifrån
1 burk äppelmos till tjejen som jag fick bordet från
1 rabattkupong på ett stort möbelvaruhus. Jag kommer inte hinna använda den, så det var trevligt att få göra någon annan glad med den! (2 badlakan till priset av 1, jag har redan så det räcker åt mig själv och har inte möjlighet att presentlagra just nu.)
1 (oskrivet) födelsedagskort som fått lite för många törnar lagt i återvinningen (kuvertet i soporna), trist att slänga men inget man vill ge bort (det ska vara fint ju!)
4 tomma banankartonger till någon som behövde dem bättre

Husmoderspoäng
Sylt på 1 kg aroniabär
1 burk äppelmos kokat
½ kg krikon plockade
Kom på att man kan återanvända "ankarna" i gamla värmeljus, vilket innebär att när jag väl kommer mig för att stöpa egna ljus (har vekar, så det är bara att sätta igång...) så har jag något att hålla fast veken med i botten utan att behöva lägga ut pengar på det. Sparar både på miljö och ekonomi!
1 flaska med hemmagjord smaksatt olivolja

Inga kommentarer: