fredag 25 september 2009

Utrensning

Jag håller på att packa ihop saker i papperskassar. Naturligtvis bara sånt jag inte använder eller behöver eller av andra skäl vill ha kvar, och det känns skönt. I vanliga fall hade jag nog släpat iväg dem till någon andrahandsaffär, men det kommer nog att bli ett loppisbord denna gång. Som det verkar så kommer jag och en kompis ställa oss tillsammans på ett torg inte allt för långt från mig.

Detta är väl en kombination av "veckans tio utrensade saker" som köpstoppsbloggen kör och bara allmän trötthet på alla saker som jag har, samt för att hjälpa upp ekonomin en aning. Och det är faktiskt inte så att jag fyller upp med något annat. Hittills har jag lyckats väldigt bra med att inte göra det. Mina 16 kvm är ju trots allt "hela min lägenhet". Jag har vardagsrum, arbetsrum och sovrum här, bibliotek och hobbyrum.

Det ger faktiskt bara välmående. Det är skönt att få lite mer utrymme och det är roligt att få se andra människor bli glada och hitta det som de vill ha eller behöver. Till en inte alltför dyr penning.

Ett annat litet projekt som jag har är att rensa ur alla "spräckta" muggar. Ni vet... De blir spräckliga inuti för att man har vispat för hårt med skeden. De ska få bli blomkrukor som gåbort-presenter, har jag tänkt. (Naturligtvis med en planterad växt i.)

2 kommentarer:

m sa...

Håller också på att rensa. Tyvärr går det för sakta, så jag lyckas nog släpa hem mer än jag gör av med för tillfället. Har en stor Emmaus-affär på vägen hem från jobbet och brukar slinka in där ibland. Men vi försöker göra i ordning vår källare och där ska jag verkligen göra mitt bästa för att rensa och sen kan jag gå tillbaka till Emmaus och lämna lite igen.
Tipset med blommor i muggar var kul. Det ska jag komma ihåg nästa gång jag ska ge bort ett litet skott.

Esbe sa...

Kul att du gillade muggtipset! (Det är för övrigt en bra anledning till att köpa en ny, om man ser nån man tycker väldigt mycket om... för om man har rensat ur måste man väl få fylla på?!)

Just nu så är det väl fortfarande likadant för mig. Jag har kassar med saker som jag tänkte sälja på loppis, men så länge de inte lämnar mitt hem så blir ju varje ny sak bara en tillökning i familjen... Tur att man slänger lite saker också. Så känns det bättre!