måndag 26 oktober 2009

10-utmaning

Jag har startat en egen variant av "rensa ut 10 saker" som finns lite här och var på nätet (men startat utav en person, som jag inte just nu kan minnas hur jag ska hitta). Den bygger på exakt samma princip - men jag rensar helt enkelt ur 10 saker åt gången (inte i veckan) men publicerar en bild samt en lista över vad jag har rensat ut och var/hur jag gör av det.

Detta är för att få mer plats, för att eventuellt få lite extra pengar i kassan, vara miljövänlig men mest för nöjet med lite tommare utrymmen.

(Kanske har jag inte hunnit ge mig iväg med någon av sakerna, hojta i såna fall! (Gäller även böcker som inte blivit moochade.))  1. Död blomma komposterad efter att ha räddat två gröna grenar, inner- och ytterkrukan diskade och beredda för nya växter
  2. Lila plåtburk, för exempelvis kaffe Ges till andrahandsaffär
  3. Röd necessär Ges till andrahandsaffär
  4. Halsband Ges till andrahandsaffär
  5. Napp (ni vet såna som var poppis för några år sen och verkar ha blivit poppis igen) Ges till andrahandsaffär.
  6. Änglar änglar änglar (bok) utlagd på www.bookmooch.com
  7. Fyra vita ljushållare för värmeljus Ges till andrahandsaffär
  8. Svart korthållare i plast Ges till andrahandsaffär
  9. I värsta fall (bok) utlagd på www.bookmooch.com
  10. Ett barns bok om mord (bok) utlagd på www.bookmooch.com

3 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Kul att vi är några stycken nu som rensar i röran och man kan ju hoppas att det inspirerar fler till att ge sina överflödiga saker nytt liv hos någon som verkligen behöver och använder dem. Det var förresten David på Simple. Organized. Life. bloggen http://simpleorganizedlife.com/ som drog igång utmaningen. Hälsningar Mimmi

m sa...

Rensar just nu vilt :-) i källaren. Lämnade ett par kassar på Emmaus i helgen och försöker bli av med lite grejor på Blocket. Visst känns det lättare sen. Väldigt bra tips, det där med bookmooch. Vi ska snart gå igenom bokhyllan, så där får jag nog gå med. Det är alltid roligare att ge en bok till nån som vill ha den, än att bara lämna till loppis, tycker jag.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Tjoho, du vann boken på min blogg! Maila mig på kajsabefa (snabela) yahoo (punkt) se med ditt namn och adress så kommer den snart med posten. Grattis!

Och det här med 10-utmaning borde jag nog pröva på jag också. Det skulle verkligen behövas här hemma...