lördag 25 september 2010

Lördagstanken

Tema: Lördagstanken. Ett citat, en mening att fundera över en lördag som denna. Skriv gärna dina tankar kring det som står!

”O, är ej glädjens rätta hamn
Uti de yra nöjens famn,
Där munterhet och glam och skämt
Var dag på nytt sitt möte stämt?”
-”Nej, icke där
Jag finner, vad min själ begär!”
(ur Säg mig var glädjens rosor gror, Lina Sandell)Ett väldigt mycket mer andligt tema än vanligt. Bäst är att läsa psalmen i sin helhet och sedan fundera.

3 kommentarer:

Anders Branderud sa...

Hej!
Lina Sandell skrev: ” ”Så fly till Herrens eget ord,
En livets källa på vår jord;
(..)

I ödmjukhet vid korsets fot
Tag av hans fullhet allt emot;”

Jag vill kommentera.
[Att skilja åt,] Den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel; liknande en rabbin] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare – de kallades Netzarim - praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera direktiven i Torah [not 2]. Netzarim accepterade inte Paulus brev och ”evangelierna”, eftersom dem strider mot Torah [not 1].

Ribi Yehoshua var en människa, ingen inkarnerad ”människo-gud”; och han lärde sina efterföljare hur man fick en relation med Fadern, inte med ”Jesus” och inte vid ”korsets fot”.

Jag är för att man ska ”fly” till Skaparens Ord – att man ska studera det regelbundet, begrunda det och följa det; men Lisa Sandell definierar inte Herrens ord på samma sätt som Ribi Yehoshua – Messias gjorde.

Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

Noter:
1: Påstående bevisat på denna länk: Länk
2: Påståenden bevisade på Netzarims hemsida – se Netzarim

Esbe sa...

Hej Anders!

Tack för din kommentar. Är inte riktigt säker på hur jag ska besvara den, så jag lämnar den som den är.

/esbe

Esbe sa...

Jag menar... okommenterad =)
Ha en trevlig vecka.