tisdag 2 november 2010

Ringar på vattnet

Tänkte skriva några rader om hur hat föder hämnd, men vänliga ord och tankar föder kärlek. Men kom av mig, för jag insåg att det vet vi ju alla redan. Så jag stryker det och börjar om.

Ponera att du har en dålig dag, du möter en person som ler ett strålande varmt leende mot dig. Du lyfts upp inombords och när du kommer till affären så kan du inte låta bli att le mot affärsbiträdet som ser lite surmulet ut. Det lyfter upp affärsbiträdets dag och chefen får sig ett strålande leende till livs när de säger hejdå och stänger butiken.
Leendet finns kvar i chefen hela natten, så det där mötet som han ska på med andra höjdare känns lite trevligare. Han anstränger sig och ser till att ta med sig lite extra gott tilltugg och inspirerar de andra till att göra liknande saker. Till sist har det leende som du fick den där gråa dagen nått upp bland topparna i samhället, ni vet de som bestämmer hur mycket maten ska kosta och sådant... Och de tänker vänligt, vi höjer det inte 10 %, vi höjer det bara 5.

Så bra det kan vara med ett litet leende ibland!

(Och ja, jag inser ju att historien faller på att de ändå höjer priserna, men vi får komma ihåg att det har varit dåliga tider, monetärt såväl som i växtriket.)

1 kommentar:

Mångmamma sa...

Men visst stämmer det!
ett leende är smittsamt, på ett bra sätt!
:) på dig!