måndag 28 mars 2011

Glassplitter, böcker och livet

Jag hittade en nedbrunnen soptunna
förra året. Den får illustrera glas-
splittret! Bild: esbe.
Äntligen kom jag mig för att lägga upp några böcker på Bokbörsen för att se om jag kan lyckas sälja dem den vägen. Så småningom fyller jag nog upp med fler. Min bokhylla behöver utrymmas lite, misstänker jag... Och så även ett antal kartonger. Dessutom kan det vara trevligt att bygga upp ekonomin genom att göra av med saker som man känner att man snubblar över...
Nåja... Just nu ser mitt hem aningen kaosartat ut. Jag hoppas på min Expedit som på något sätt ska monteras under kommande veckor. Kanske på lördag? Vem vet?! Den rymmer förhoppningsvis allt som jag vill ha plats för.

I veckan som gick exploderade min ugnslucka - bokstavligt talat... Glassplitter låg över hela kokvrågolvet och jag stod mitt i explosionen. Slapp på något underligt vis skador och väntar nu på att bostadsföretaget ska komma och göra något åt det hela! Inte för att jag använder ugnen sådär jätteofta, men bara för att det inte går nu så längtar jag efter att kunna använda den... Man saknar inte kon förrän båset är tomt...

Jag pausade Facebook för någon vecka sedan. Att jag inte håller mig från bloggen har nog mest att göra med att jag anser att den inte tar så stor del av min tid. Mitt konstaterande är att friheten från Facebook är enorm! Jag får för mig att göra saker som jag inte fick för mig förut - inte för att jag därför har mer att göra, men istället för att hamna framför Facebook så lägger jag ut böcker på Bokbörsen istället... som exempel. Det är effektivt och jag undrar om jag helt enkelt inte ska lägga ner Facebook helt och låta bli att ersätta det med något annat.

3 kommentarer:

Mångmamma sa...

Och jag velar likt en åsna mellan hötappar.
Har varit facebooklös i drygt ett och ett halvt år och börjar fundera på om jag ändå inte skulle...?
Loggade in i helgen igen, bara för att undvika som pesten att kliva in och uppdatera mig.
Vet att det är förrädiskt lätt att fastna där, det har jag varken tid eller ork med.
Tror du är klok!

Anette sa...

Jag har aldrig haft Facebook och tänker heller inte skaffa det :) Klarar mig så bra ändå. Kommunicerar med mina vänner via sms, telefon eller e-post - eller rent utav in real life ;) Jag är medlem på Gratisbio, det får räcka ;)

Esbe sa...

Mångmamma: Tack! Det är nog dags för mig att lägga när FB, även om det känns lite mysko. Har ju blivit så van vid det. Men det finns ju alltid kvar... om man skulle vilja köra igång det en sväng.

Anette: Det bästa beslutet hittills antar jag! Faktum är att jag ett bra tag innan Facebook fick nån slags aversion mot telefonprat, men nu när jag har stängt ner Facebook så använder jag inte bara mobilens sms-funktion utan jag ringer med den också! Så FB har kanske ändå lett till något gott till sist!