onsdag 1 juni 2011

Du ska få en dag imorgon

Blev alldeles rörd när jag läste att min blogg blivit utsedd till Veckans kvinnliga blogg hos Mångmamma. Det är fint och jag borde säkert passa på att skriva något extra klokt och vist eller informativt eller... Men nej, utnämnandet kommer inte kunna stiga mig särskilt mycket åt huvudet (sagt med en liten glimt i ögat) eftersom jag inte vet mer att skriva än vanligt (i stort sett ingenting).

Men en sak vet jag, nyss lagt märke till det så pass att jag kan skriva ner det (och bli aningen mer personlig än vanligt ;) ), dela det med er andra och (förhoppningsvis) i hjärtat komma ihåg det för framtiden:

När saker och ting går emot och det känns som att absolut ingenting (trots att man vet att det inte är sant) går med en, då dyker det plötsligt upp små ljusglimtar. En före detta kund som ger en en kram, en annan som säger uppskattande ord eller en vän som följer en till tåget och "tvingar" sin skjuts att hämta upp där.

I ärlighetens namn känns det som att all luft har gått ur mig under de senaste veckorna och att nås av orden "Imorgon är det DIN tur!" kom i rätt tid. Och jag påmindes om denna refräng:

Du ska få en dag i morgon som ren och öppen står
med blanka ark och nya kritor till,
och då kan du rätta till'et som du gjorde fel igår,
och så får du det så gott i morgon kväll.
Och om du inte klara det och allt känns lika trist,
så ska du höra suset över furorna som sist:
Du ska få en dag i morgon som ren och öppen står
med blanka ark och nya kritor till.


(och morgondagen skymtas allaredan)

1 kommentar:

Mångmamma sa...

Du är klok och jordnära. Gillar!