måndag 23 januari 2012

Bloggfunderingar

(bild: Esbe)
Hur ska jag få fart på den här bloggen? Jag vill "vara duktig". Jag vill ha ett engagemang. Har så enormt många drömmar, tankar och idéer och jag vet att allt inte kan infrias, men det vore ju skönt om man kunde få fart på något.

Hur som helst... Jag har bestämt mig för att lägga ner Facebook på obestämd framtid. Först var det bara en tillfällig facebookfasta, men nu utan det så känns faktiskt livet lite bättre. På något underligt vis.

Ett sätt att hålla den stadigt rullande är att försöka återinföra tanken med att schemalägga inlägg om jag redan har skrivit ett för dagen. Nu har jag gjort det. Så när du läser detta är det skrivet igår, men jag misstänker att jag fortfarande ställer mig samma frågor.

Vad ska jag skriva om? Vad vill ni läsa? Och hur får ni läsare till era bloggar? Varför har jag "bara" 6 följare, när så många andra verkar ha så många? Tips? Tankar kring detta?

2 kommentarer:

Mångmamma sa...

Att få många följare till sin blogg hänger ihop med hur aktiv man själv är som bloggläsare.
Att läsa och kommentera hos andra, gör att din nick syns och märks.
Att vara generös och länka till andra intressanta bloggar brukar också ge utdelning i fler nyfikna som tittar förbi dig.
Sen är det viktigt (för mig i alla fall) att de bloggar jag läser har en egen ton, ett eget språk eller avhandlar något jag kan känna igen mig i eller förfasas över.

Att vara aktiv och skriva inlägg varje dag är ett sätt att dels få upp tempot själv men också få andra att bli nyfikna på vad som händer dagligen, "hur gick det nu med..", "Blev det som hon ville" och så vidare.

Att svara på de kommentarerna man fått är också ett sätt att få igång en dialog, något jag själv slarvar med emellanåt.

Fast att ha många läsare/följare är inget självändamål - huvudsaken är ändå att de som läser får ut något av min text, att de berörs eller vill läsa mer.

Vissa saker gör att jag vänder i "dörren" hos en del bloggare - uselt språk, text pepprad med smileys, upprepade haha, hihi, hehe, kardinalfelet med de och dem på fel ställen och givetvis ett bloggområde som inte berör ett skvatt.

Annars följer jag bloggar skrivna på en mängd olika sätt, om vitt skilda saker och hittar en del nya genom att följa kommentarer vidare från de bloggar jag läser.

Huvudsaken är att du vill skriva, känner att du har något att berätta, något som starkt engagerar dig - då kommer läsarna successivt.
Kram på dig!

Esbe sa...

Mångmamma: Aktiviteten är nog verkligen en nyckel! Det är bara att ge sig ut i bloggdjungeln, skriva och skrivas till. Och kanske pinga bloggen till en artikel eller sådär, mellan varven. Jag måste nog börja tänka mer på vad jag själv aktiveras av, vad som får mig att läsa andra bloggar, så kanske det löser sig av sig själv. Men bra med en spegel från läsarna också!
Kram tillbaka till dig!