söndag 4 februari 2018

Vintersådd i plastback

Sara Bäckmo har en utmaning om att odla så mycket grönsaker som möjligt på 2 kvm under en säsong,, jag hoppade på den lagom när snön lagt sig så pass att jag inte kunde komma åt att förbereda plats. Istället beslutade jag att viga två nästan tomma pallkragar till det. Men jag behöver ha något på gång för dem så jag har fixat några plastbackar att vinterså i. Igår blev den första klar och den blir verkligen ett test. Jag har bredsått följande i tråf:
     Plocksallat
     Ringblomma
     Sommarblommor
     Johannesört
     Bladpersilja
Jag är osäker på om det kommer upp nåt då det är gamla fröer som troligtvis inte alls förvarats som de borde, men jag sådde mycket av dem så förhoppningsvis gror något. Annars har jag i alla fall jord att täcka med I odlingarna.
Så fort jag kommer åt ska jag så morötter palsternacka och sallat direkt i pallkragarna och eventuellt testa att odla ett tråg med sommarmorötter inomhus (jag har köpt en sort som är liten och rund). Om jag gör det och det funkar kommer jag nog försöka odla morötter inomhus när jag inte kan odla utomhus, men det är ett senare projekt.
     Ytterligare en sak jag testar I och med denna odlingsmetod (plastbackar) är att jag gjorde allt inomhus och sedan bar ut dem direkt och ställde dem i djup snö med snö på jorden (trågen ). Så nån gång i mars-april lär väl det synas om det funkade!

1 kommentar:

Drömgården sa...

Vintersådd är toppen! Så roligt att kunna så på vintern och sedan får fröet själv bestämma när det är dags att gro. :)
/Kitty