fredag 14 januari 2011

När saker på ett förunderligt sätt går ihop

Livets vägskäl? Bild: Esbe.
2009 var året när all luft gick ur mig. Jag orkade inte ha saker som ställde krav på mig - så jag skippade studier och a-kassa. Då tog jag extrajobb som erbjöds mig, gick eller cyklade och tog mycket sällan bussen. Tog emot ALLT som erbjöds mig; Vänners inbjudan till fika, lunch och middag. Jag tackade ja till halvfulla förpackningar med diverse frys- och torrvaror. Jag hade riktigt kass ekonomi, men fick det på något underligt vis alltid det hela att gå ihop. Jag tillskriver Gud den äran.

2010 kom orken tillbaka någotsånär. Så jag fick form och stadga i ekonomin och behövde inte oroa mig för räkningarna. Jag vågade släppa det krampaktiga taget runt, ja vad jag nu höll i, och tog mig med en väninna till Dublin. Den äran tillskrivs också Gud.

2011 är min plan att bygga upp ekonomin för tider som påminner om 2009. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till, men det kommer nog att falla på plats. Det ska också vara starten på livet där Gud och jag samarbetar, där jag får se vad min vilja är och verkligen lyckas följa den om Gud vill. (Jag har svårt att tro att Gud motsätter sig ens egen vilja, så länge den är god.) Och så hoppas jag att jag blir lite modigare, vågar säga ifrån lite mer men också att i ödmjukhet kan låta andras val få avgöra delar av mitt liv om de valen verkar vara av godo och om Gud vill.

4 kommentarer:

Anette sa...

En bild på dig skulle vara trevligt :)

Esbe sa...

Tack! Det finns nån. Lite suddig.. =)

Anette sa...

Jag tycker det är så skönt att få vila i Gud. Låta Honom gå före och inte arbeta i egen kraft. Det är svårt, en utmaning i sig - att vandra/samarbeta med Jesus och inte springa före hela tiden. Jag tycker mycket om det här bibelordet: Filipperbrevet 4:6-7. "Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus." Som kristen blir man inte förskonad från allt tråkigt här i världen, men Gud hjälper oss igenom svårigheterna. Det är så skönt att ha en grundtrygghet.

Esbe sa...

Ja, det är verkligen skönt att få vila i Gud! Det är skönt att tänka på att Han inte kommer att ge oss prövningar som vi inte klarar av!!