söndag 9 november 2008

Kvällsmaten

Väldigt enkel kvällsmat. Enkelt tillagad i alla fall:

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta så många (ekologiska) potatisar du vill ha och lägg dem i en ugnsfast form. Ha i dem i ugnen, men krydda med valfria kryddor innan. När det är nästan klart: lägg in en laxfilé (eller så många som krävs för att alla ska bli nöjda), låt stekas i ugnen 3-4-5 minuter till. Klart!
Servera med lite sallad och matlagningsyoghurt eller något dylikt!
Smaklig måltid :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät riktigt gott, tack för tipset, det ska jag göra en gång =)
kram!

Den allvetande brädhögen sa...

Hurdan blir laxfilén utan att brynas först? (Jag brukas alltid bryna snabbt på hög värme för att behålla saftigheten. Ytan täpps till.) Funkar det utan, är det jättebra, ett moment mindre.

Har du testat slömaten polentagröt med solroskärnor och russin?

Esbe sa...

Lindis: Varsågod :)

Stina: Jag tycker att den blir bra. Men det kan vara för att jag är en ganska okräsen student. Den behöver ju som sagt inte vara så länge inne i ugnen!

Esbe sa...

Stina: Förresten. Den matvarianten är ej testad! Får kanske prova på det nån gång!

Jossan sa...

Oh, vilket lättsamt recept! Det måste jag prova, kan ju inte misslyckas! Så kan papsen få bli förvånad över att jag äter lax! ^^

Jossan sa...

Ja just det, hur länge är nästan klart? Jag är sämst på att laga mat från scratch. :/

Esbe sa...

Jossan: Jag brukar tänka 20-25 minuter, sedan tittar jag och känner på potatisen. Har den rätt färg, är den tillräckligt mjuk? Oftast inte, då lägger jag på ca 10-15 min till, gör om samma procedur och stoppar in fisken om allt är som jag tycker att det ska vara!